Raw sezamové mléko

7. srpna 2013 v 17:39 | Ta-zRozená |  Recepty
Sezam je významný zdroj vápníku a navíc velmi chutný. Tak si ho občas ráda dopřeji, třeba v podobě sezamového mléka.

Potřebujeme:
  • sezam (vhodnější je neloupaný)
  • vodu
  • (ochucovadla)
Příprava:
Sezam je třeba namočit do vody minimálně na 4 hodiny, delším máčením rozhodně nic nezkazíte. V horkém počasí dejte namočený sezam určitě do chladničky.

Před samotnou přípravou sezam propláchneme. Podle požadované konzistence mixujeme s vodou, přiléváme raději postupně. Pro přímou konzumaci je dobré ještě přecedit mléko přes plátno.

Protože je chuť sezamu dost specifická a ne příliš výrazná, nemusí každému mléko zachutnat. Abychom z něj udělali opravdovou lahůdku, můžeme do směsi během mixování přidat třeba skořici, vaše oblíbené sladidlo nebo sušené ovoce, vynikající jsou třeba datle. Hotové mléko můžeme přidat i do nejrůznějších smoothies.


Dobrou chuť!
 


Komentáře

1 Mišišanda Mišišanda | 5. března 2014 v 0:11 | Reagovat

Skvělé, už se moc těším, až ho zkusím! :-) Někde jsem četla, že se ani nemusí nechat na pár hodin máčet, ale spíš věřím tobě. :) Díky za recept! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama