Čočkové cizrnové karbanátky (VEGAN)

21. ledna 2014 v 13:24 | Ta-zRozená |  Recepty
Přes zimu nejsem striktně syrová, ale občas alespoň veganská. A tyhle karbanátky zachutnaly všem.

Potřebujeme:
  • čočku a cizrnu (já použila naklíčené, ale pokud vás nebaví nakličování, lze i vařené)
  • olej
  • mouku
  • cibuli
  • česnek
  • petržel
  • sůl
  • pepř
  • kmín
Čočku a cizrnu společně rozmixujeme či nasekáme do hrubší konzistence (ne na kaši). Já použila poměr 3:1 (čočka:cizrna). Přidáme nakrájenou cibuli, nadrobno česnek a nastrouhaný kořen petžele. Olejem a moukou dle potřeby dosáhneme požadované konzistence. Dochutíme solí, pepřeme a kmínem. Uplácáme karbanátky a pečeme potřené olejem v troubě nebo smažíme na pánvi.

Jako příloha se hodí leccos, my měli vařené brambory.

Dobrou chuť!

(Dnes bez fotky, jelikož se po nich zaprášilo rychleji, než jsem stihla udělat foto.)
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama